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Altitude coffee that develops a multitude of aromas and a lot of freshness.
Product customization
Don't forget to save your customization to be able to add to cartGuatemala is cultivated on volcanic and rugged soil at high altitudes, which allows it to develop a multitude of aromas.
Tasting note | Very balanced coffee with a wide range of flavors: dark chocolate,Hazelnuts, grapefruit. A round and clean cup with a good body. |
Character | Sweet and elegant |
Aromas | Grapefruit, cherries and almonds |
Roasting | Very light Light Blonde Amber Brown Italian |
Strength | 4 |
Acidity | 4/5 |
Origin | Guatemala |
Altitude | 1500 m |
Composition | 100% arabica - typica, bourbon, catuai |
Harvest period | From January to April |
Treatment | Washed |
Humidity | 70% |
Screen | 17/18 |
Features | Direct Trade |
Conditioning | 250G |
Made in | Switzerland ![]() |
Plus d'information sur le blog |
Café Guatemala : un café des hauts plateaux Découvrez nos gammes de café |
Mocca
Je le bois en passant ma commande et j'aime ce goût mocca qui reste en bouche après la dernière gorgée de café. Ni trop acide, ni trop corcé.
Report abuseJonathanSerex
Je trouve que l'analyse sensorielle du produit décrit bien le résultat obtenu avec une machine à expresso:
Ce café est à la fois doux et léger en entrée (amande, cerise) mais la finale est acidulée (pamplemousse).
Personnellement je trouve qu'un café qui mélange douceur et acidité donne un résultat un peu déséquilibré qui ne correspond pas à mes attentes. Au final c'est une question de goût.